Regiuni

Regiunea Africa
Etiopia

Cafeaua e originara din Etiopia, unde a fost descoperita in secolul al 9 lea crescand salbatic. Cafeaua din Etiopia este considerata a fi cea mai pura cafea din lume, cultivata la altitudini intre 1000-2000 m. O mare parte din recolta ramane neculeasa din cauza drumurior inaccesibile. Cafeaua etiopiana este procesata prin metoda de uscare, datorita restrictiilor severe de apa.

Kenya

Kenya produce unele din cele mai fine sortimente de cafea Arabica,cultivata la altitudini inalte, din aceste boabe se face o ceasca cu cafea avand o aciditate accentuata, energizanta cu note subtile de fructe. Cafeaua din Kenya ocupa in mod constant unul dintre locurile de varf ale cafelelor premiate.

Yemen

In Yemen, cafeaua Mocha este intotdeauna descrisa ca avand o textura si un gust distincte, precum subtilitatatea unui vin de marca. Este intotdeauna bogata si poate fi descrisa ca fiind precum o ciocolata.In acest caz, termenul “Mocha” nu are nimic in comun cu varietatea de boabe de cafea si aroma, ci mai degraba cu portul unde a fost imbarcata, istoric vorbind.
In drumul spre Indonezia, inconjurand Capul Bunei Sperante, navigatorii olandezi, in mod obisnuit, vizitau portul Mocha de unde puteau lua incarcatura de cafea. Cafeaua a ajuns la Java ca urmare a acestor calatorii. Originea acestui amestec de cafea din industria cafelei Moka/Mocca/Mocha-Java isi are sorgintea in aceste timpuri.

Cea mai buna cafea din Yemen este echilibrata si cremoasa, oferind o cafea atat de deosebita, incat inspira loialitatatea, fata de marca, a tuturor celor care o consuma.

Regiunea Asia-Pacific
Indonezia

Cafeaua indoneziana este cea mai consistenta din lume. Este, de asemenea, foarte bogata si extrem de aromata.
Toate boabele de cafea sunt clasificate dupa zonele de origine si sortate dupa marime si defecte. Intr-o ceasca de cafea, se regaseste o complexitate cu o garnisire siropoasa, plina de consistenta, si usor picanta. Cafeaua indoneziana nu isi pierde niciodata aroma, chiar daca se adauga lapte.

Sumatra

Unele dintre cele mai cunoscute si excelente sortimente de cafea cresc pe insulele arhipelagului malaiezian: Sumatra, Celebes, si Java in Indonezia. Sumatra, in particular e faimoasa prin calitatile cafelei plina de consistenta, usor picanta si cu o savoare exotica.

Regiunea America Latina

America de Sud
Columbia

Columbia se afla printre primele 5 tari producatoare si exportatoare de cafea. In principiu, sortimentele de cafea columbiene sunt bune. La Gloria Jean’s Coffees, noi selectam cu atentie cafea din regiuni diferite pentru a o gasi pe cea mai buna pe care tara o ofera in acel an. Cafeaua columbiana este sortata pe regiune si marime. Doar un mic procent din cafeaua columbiana e considerata a fi adevarata cafea “Specialitate”, si la Gloria Jean’s Coffees noi ne rafinam continuu, prin selectarea celor mai bune boabe de cafea Supremo din regiunile cele mai bune.

America Centrala
Costa Rica

Cafeaua din Costa Rica echilibreaza la maxim aciditatea, consistenta si bogatia aromelor. Conditiile exceptionale de cultivare si aerul rarefiat montan din muntii Costa Rica, ajuta la obtinerea unora dintre cele mai fine sortimente de cafea. Imprejurimile regiunii San Jose, capitala Costa Ricai, sunt locurile unde este cultivata majoritatea cafelei regionale.

Guatemala

Preotii iezuiti au fost primii care au adus cafea in Guatemala. Oricum nu mai devreme de secolul 18, acea cafea a fost cultivata de imigrantii germani. Sunt 5 regiuni unde se cultiva cafea: Cuban, Huehuetenango, Antigua, Attitan si Freihanes.

Mexic

La Oaxaca e unul din cele doua state mexicane producatoare de cafea Premium. Desi, cafeaua se cultiva in 13 state, Oaxaca ofera perfecta combinatie de temperatura, precipitatii, bogatia solului si altitudine pentru cultivarea unei cafele de calitate speciala.
Cafeaua din Mexic se caracterizeaza prin bobul mare, accentuat si cu o crusta bine definita. Cea mai buna cafea mexicana se recunoaste prin delicata aciditate, echilibru, finete, o usoara dulceata si un gust de aluna.

Design site de prezentare 2cu2Ro