Scalele de prajire

Scalele de prajire

La Gloria Jean’s Coffees, folosim sistemul de dozare cu diferite tipuri de prajire. Aceasta ne permite sa descoperim temperatura si timpul optim de prajire pentru fiecare tip de boabe de cafea. Totodata, ne ofera un sistem unic de control al calitatii. Cele mai multe dintre cafelele noastre aromate sunt prajite la un nivel mediu, pentru a permite o combinatie perfecta intre aroma si gustul cafelei.

Cafea mediu prajita

Este de culoare castanie si este delicata avand unele tonuri puternic aromate. Are prin ea insasi un nivel de prajire excelent si tinde sa fie mai lucioasa si mult mai aromata, decat cafeaua puternic prajita.

Cafea mediu spre puternic prajita

Boabele de cafea sunt prajite o perioada relativa de timp, dar la o temperatura ceva mai ridicata spre sfarsitul procesului de prajire. Rezultatul consta intr-o ceasca de cafea vascoasa, dar niciodata amara. Este o cafea excelenta pentru orice ocazie, sau poate fi folosita ca baza pentru unele tipuri de amestecuri.

Cafea puternic prajita

Special Espresso Blend este o cafea bine prajita, foarte inchisa la culoare, uleioasa la suprafata. Bautura obtinuta are un gust complex si puternic aromat, atat in ceea ce priveste taria cat si aroma amar-dulceaga. Deoarece aceste boabe de cafea sunt prajite la o temperatura mai inalta, uleiul lor aromat este eliberat si apare la suprafata, unde se caramelizeaza si capata o culoare cafeniu inchis.

Concluzie

Chiar si cele mai bune boabe de cafea pot fi stricate atunci cand sunt incorect sau insuficient prajite. Gloria Jean’s Coffees este prajita in loturi mici, ceea ce-i confera fiecarui lot, calitatea si atentia individuala, de care are nevoie pentru a scoate la iveala caracteristicile sale aromate.

Atunci cand amestecam cafeaua, este important sa tinem seama de prajirea ideala a fiecarui tip de boabe de cafea. Unele boabe trebuie prajite separat, in timp ce altele pot fi prajite laolalta. Doar putini comercianti au experienta si rabdarea necesare pentru a praji cafeaua la un astfel de standard ridicat.