Termeni folositi de degustatorii de cafea
Miros

Imediata atractie a simtului olfactiv; mirosul determina adesea un nivel preconizat al gustului, desi cafeaua nu a atins limba.

  • Floral
  • Afumat
  • Fructat
  • De alune/nuci
  • Ierbos
Gust

Este modalitatea prin care limba interpreteaza caracteristicile aromate ale cafelei.

  • Comun
  • Savuros
  • Uscat
  • Dulce
  • De vin
Aciditate

Descrie acea energie din ceasca dvs de cafea; poate fi perceputa drept o senzatie placuta, picanta, stralucitoare sau intepatoare pe lateralele limbii. O aciditate mai mica sau scazuta, creeaza o senzatie mai usoara sau delicata.

  • Scazuta
  • Mediu-Scazuta
  • Medie
  • Mediu-Completa
  • Completa
Consistenta

Aceasta este senzatia de densitate a cafelei din gura, ca diferenta dintre lapte integral si degresat. O cafea cu o bogata consistenta va fi simtita de parca ar avea mai mult volum si textura, in vreme ce o cafea cu o consistenta scazuta va fi simtita ca apa sau slaba.

  • Usoara
  • Mediu-Usoara
  • Medie
  • Mediu-Complet
  • Complet
Senzatia finala

Gustul ramas care se pastreaza in cerul gurii dupa ce cafeaua a fost inghitita. Folosindu-va din nou simtul olfactiv, senzatia ramasa formeaza finalul. Finalul se poate pastra sau poate disparea foarte repede.

  • Curat
  • Temporar
  • Delicat
  • Siropos
  • De durata