cafea_ (2)

3 mituri incredibile despre cafea

Sunt cunoscute mai multe mituri despre cafea si cofeina. Cele mai cunoscute sunt: cofeina creeaza dependenta, daca bei cafea dupa-amiaza poti avea insomnii, depozitarea cafelei in congelator ii strica gustul, cofeina te elibereaza de stres, cafeaua puternic prajita contine mai multe cofeina. Am ales 3 dintre cele mai incredibile mituri pentru tine:

Cafea (2)

Depozitarea cafelei in congelator/frigider ii distruge aroma

Unul dintre cele mai intalnite mituri este acela ca nu poti depozita cafeaua in congelator/frigider. Este destul de interesant cum pastrarea cafelei in frigider ii poate strica gustul. Conditiile de depozitare sunt extrem de importante deoarece asa cafeaua isi pastreaza prospetimea mai mult timp.

Daca nu ai deschis pachetul de cafea inca, nu e nici o provlema sa ti cafeaua in frigider/congelator. Daca punga este deja deschisa cafeaua poate sa absoarba foarte usor umezeala iar uleiurile acesteia mirosurile altor alimente din frigider.

cafea (3)

Bautul cafelei dupa-amiaza cauzeaza insomnie

Somnul este des asociat cu consumul de cofeina pe durata unei zile. Cofeina este unul dintre cei mai mari dusmani ai somnului, datorita efectului antrenant pe care il are asupra corpului. De cand bauturile energizante si cele imbogatite cu cofeina au devenit populare si foarte consumate e aproape imposibil sa stai departe de cofeina doar neconsumand cafea.

Corpul este energizat de cofeina, aceasta poate fi prezenta in bauturi precum cola sau ceai negru. Aceste efecte nu se vad imediat dupa ce bei cafea, in schimb, incep sa isi faca efectul abia dupa doua/trei ore. Un alt efect al bautului de cafea seara este acela ca iti intarzie ceasul biologic cu 40 de minute. Cu alte cuvinte, consumul de cafea chiar inainte de somn inhiba eliberarea hormonului de somn dar este putin probabil sa duca la insomnie.

cafea (4)

Cafeaua puternic prajita contine mai multa cofeina

Nu te trezeste nimic mai bine ca o cana de cafea puternic prajita. Aroma puternica o face sa fie prima optiune pentru multi oameni.

Profilul unei cafele mai puternic prajite este mai pronuntat, rezultand un gust mai conturat. O prajire indelungata a cafelei ascunde aromele puternice deoarece in timpul prajirii uleiurile sunt eliberate iar cofeina scade. In concluzie nu contine mai multa cofeina.

S-ar putea sa va placa si: 5 sfaturi esentiale ca sa iti prepari cafeaua acasa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.