cele mai bune boabe de cafea

3 Sfaturi Ca Sa Alegi Cea Mai Buna Cafea Pentru Tine

Recent, in special de cand a inceput sa se mareasca numarul de cafenele, preferintele noastre cand vine vorba de varietatea si gustul cafelei, de asemenea au crescut. Acum, nu doar decorul si ambietul unei cafenele ne atrage, ci si gustul, calitatea si prezentarea cafelei. Selectia celor mai bune boabe de cafea este unul dintre cei mai important pasi pe care trebuie sa il ai in vedere daca vrei sa bei o cafea de calitate.

cele_mai_bune_boabe_de_cafea

Cafeaua trebuie sa fie intodeauna proaspat macinata

In timp ce unii iubitori de cafea descopera noi producatori de cafea iar altii sunt in cautare de noi arome, toti au un tel comun: acela de a gasi cafea proaspat macinata.

Care este motivul pentru care toti bautorii de cafea cauta “cafea proaspat macinata”? Un alt detaliu foarte important iese la iveala  atunci cand vorbim despre “cafea proaspata”. Atunci cand cafeaua impachetata este expusa la aer, umiditate, variatii de temperature, aer si lumina, gustul si aroma cafelei respective incepe sa se deterioreze. Din acest motiv, cafeaua proaspat macinata trebuie sa fie depozitata in zone cu umiditate redusa, evitant expunerea directa la lumina si temperaturi ce depasesc temperatura camerei. Oricine stie ca cea mai buna cafea este cea proaspat macinata.

cele_mai_bune_boabe_de_cafea

Alegerea metodei de preparare potrivita pentru tine

Cafeaua are o gama variata de gusturi si  bauturi, multumita diferitelor metode de preparere. Multi factori pot schimba calitatea cafelei pe care o bei, de la zona unde a fost crescuta pana la timpul de preparare. Iti prezentam mai jos tipurile de preparare a cafelei, alege-l pe cel ce ti se potriveste:

  • Chemex

Este prima metoda de preparare a cafelei prin picurare. Se foloseste hartia de filtru in care se pune cafeaua peste care se toarna apa. Datorita peretilor grosi se mareste timpul de preparare a cafelei rezultand un gust mai bogat fata de alte metode.

  • Cold Brew

Aceasta este una dintre metodele de praparare a cafelei cu apa rece. Spre deosebire de cafeaua rece care se serveste cu gheata adaugata de obicei, Cold Brew este mai special, acesta se lasa la infuzat in apa rece 12 ore.

  • Dripper

Datorita unghiului de 60 de grade se mareste contactul dintre apa si cafea. Depinde foarte mult de gradul de macinare al cafelei. Putem chiar seta intensitatea cafelei obtinute cu ajutorul celor doua metode de pregatire si anume: Din cafeaua macinata fin, cu un flux de apa scazut va rezulta o cafea mai slaba, pe cand, din cafeaua macinata mediu, cu un flux de apa continuu vom avea o cafea tare.

  • Aeropress

Aeropress este o alta metoda pe care o puteti utiliza sa va preparati cafeaua acasa. Cum functioneaza? Foloseste presiune pentru a extrage cafeaua, acest lucru se intampla cand sunt apasati cilindrii unul in celalalt, la capatul lor se creeaza vid si zatul este impins in jos, fiind separat de lichid. Este perfect pentru calatorii datorita dimensiunilor mici.

  • Moka Pot

Aceasta este perfecta pentru iubitorii de cafea cu un gust puternic si intens, utilizand cafea macinata fin este potrivita pentru espresso sau cafea la ibric. Moka Pot este un recipient de aluminu sau metal folosit inca din 1930, potrivit pentru cafeaua puternic prajita.

  • French Press

French Press este foarte populara in randul iubitorilor de cafea. Aceasta nu necesita un filtru si este preferata in mod special de cei ce doresc un gust intens si puternic de cafea. Permite uleiurilor eliminate de cafea sa fie transferate in bautura finala, datorita lipsei filtrului.

  • Cafea la filtru

Unii oameni prefera cafeaua la filtru, fiind una dintre cele mai practice si la indemana metode deoarece trebuie doar sa pui apa in recipient, filtru de hartie si cafea, filtrul preparand automat cafeaua.

cele_mai_bune_boabe_de_cafea

Afla care sunt preferintele tale

Orice iubitor de cafea are un tip preferat de boabe de cafea. Exista cafea cu foarte multe tipuri de arome si diferite metode de preparare, in functie de regiunea unde a fost crescut copacul de cafea. Doar incercand poti gasi gustul preferat. Te asteptam la Gloria Jean’s Coffees Romania sa incerci delicioasele varietati de cafea.

S-ar putea sa va placa si: Care sunt diferentele dintre cele 4 tipuri principale de cafea?