consumul_de_cafea

Cafea: Cat De Mult Este Prea Mult?

Sa bei prea multa cafea cu siguranta poate avea si efecte negative, ca orice lucru de altfel.

3-4 cani pe zi sunt o cantitate sanatoasa de cafea, aceasta cantitate difera de la persoana la persoana. Unii oameni sun mai sensibili la cofeina, chiar si o singura cana de cafea le poate afecta somnul.

Valoarea calorica este un alt lucru de care trebuie sa tinem cont, deoarece cafeaua poate contine si lapte, zahar sau alte arome, ce iti pot afecta greutatea daca sunt consummate in exces.

Consumul de cafea depinde de varsta oamenilor, starea de sanatate si toleranta la cofeina.

consumul_de_cafea_

Consumul de cafea si sanatatea

 Una dintre cele mai consumate bauturi calde din lume este cafeaua, atat la munca cat si acasa. De aceea efectele sale asupra sanatatii sunt discutate de multi ani. Studiile au aratat ca are si beneficii pentru sanatate. De exemplu scade riscul de cancer neutralizand radicalii liberi din organism multumita cantitatii de antioxidanti din cafea.

De asemenea, bautul de cafea in fiecare zi in cantitati moderate poate scadea riscul de Alzheimer, Parkinson si diabetul de tip 2. Totusi, consumul in exces poate creea multiple probleme de sanatate. Prea multa cofeina poate creste stresul si ritmul cardiac sau cauzeaza insomnii.

Ce cantitate de cafea este sigura pentru femei?

Au fost facute multe studii pe aceasta tema; 300 mg de cafeina sunt o cantitate sigura si sanatoasa pentru femei. Oricum, trebuie sa scazi din cantitatea de cafea bauta pe zi daca esti insarcinata de exemplu.

Unele femei sunt mai sensibile la cofeina si chiar si cantitatile scazute pot cauza insomnia, anxietate si neliniste.

_consumul_de_cafea

Ce cantitate de cafea este sigura pentru barbati?

Cantitatea zilnica difera in functie de metabolismul, stilul de viata si starea de sanatate a fiecaruia. Cantitatea suficienta este de 350mg de cofeina. Pe de alta parte, daca bei prea multa cafea iti poate cauza de asemenea insomnie, hipertensiune arteriala si diverse probleme digestive. In completare, consumul excesiv de cafea poate da dependenta. Intodeauna trebuie sa aveti grija ce cantitate de cafea consumati, in special cei ce au probleme cu tensiunea, insomnia si/sau anxietate.

S-ar putea sa va placa si: De Ce Cafeaua Ne Face Fericiti?