boabe_de_cafea_

Ce Boabe De Cafea Alegem Pentru Cafeaua La Filtru?

Singurul lucru de care trebuie sa ti cont atunci cand iti cumperi boabe de cafea pentru cafeaua la filtru este gustul tau deoarece boabele de cafea au arome diferite. Aromele sunt diferite in functie de planta de cafea din care au fost culese dar si de metoda de prajire a boabelor. Boabele de cafea mai putin prajite au o aroma delicata si un gust dulce, pe cand cele prajite un timp mai indelungat au o aroma mai puternica.

Cafeaua din Etiopia este printre primele tipuri de cafea la care ne gandim atunci cand spunem “cafea”. Datorita asezatii geografice si structurii solului, Etiopia obtine cafea cu un gust dulce si usoare note de fructe si citrice. Boabele de cafea gasite aici sunt crescute din seminte ce au fost transmise din generatie in generatie de la planta la planta inca de la inceputul aparitiei cafelei.

boabe_de_cafea

Cum macinam boabele de cafea?

Gustul cafelei este impactat de gradul de macinare al acesteia. Depinde ce boabe de cafea si temperatura a apei folosim, ratia dintre cafea si apa, timpul de infuzare. Gustul este modificat si de timpul pe care cafeaua il petrece in contact cu apa.

Cand facem cafea la filtru, apa curge prin cafea incet, cu cat boabele de cafea sunt macinate mai fin cu atat trece mai greu. Daca doriti o cafea mai light puteti macina cafeaua la o granulatie mai mare ca pentru French Press deoarece in felul acesta apa va curge mai repede prin cafea.

_boabe_de_cafea

Cand trebuie sa macinam boabele de cafea?

Cel mai bun gust il obtinem atunci cand folosim boabe de cafea proaspat macinata. Pentru a depozita cafeaua corect pentru un timp cat mai indelungat, va recomandam sa o pastrati intr-un recipient inchis etans prin care nu patrunde lumina. Boabe de cafea proaspat macinate in fiecare zi gasiti in toate locatiile Gloria Jean’s Coffees Romania.

 

Pot sa folosesc boabe de espresso pentru cafeaua la filtru?

Aceleasi boabe de cafea pot fi folosite si pentru espresso dar si pentru cafeaua la filtru. Diferenta dintre acestea sta in metoda de preparare si in accesoriile folosite in prepararea acestora.  Cafeaua pentru espresso are o textura fina si un gust mai puternic.

S-ar putea sa va placa si: Ce Trebuie Sa Stii Cand Iti Cumperi Cafea Online

1 răspunde
  1. Fuzzy
    Fuzzy says:

    Este important sa luam in considerare gustul nostru personal atunci cand alegem boabele de cafea, deoarece aromele si gusturile variaza in functie de planta de cafea si de metoda de prajire Recomandarea de a folosi boabe de cafea proaspat macinate pentru cel mai bun gust este un sfat valoros.

Comentariile sunt închise.