Boabele de cafea Arabica

Ce Este Atat De Special La Boabele De Cafea Arabica?

Cea mai speciala trasatura a boabelor de cafea Arabica este aceea ca sunt mult mai sensibile fata de alte tipuri de cafea. Cele mai consumate boabe de cafea Arabica din lume sunt obtinute dintr-o planta numita Arabica. Fata de orice alta planta de cafea din lume, producerea si intretinerea boabelor de cafea Arabica sunt cele mai dificile lucruri de luat in calcul pana ajunge in cana ta. Aceasta planta are nevoie de o clima speciala pentru a creste. Asta face ca boabele de cafea Arabica sa fie atat de greu de accesat si de delicioase.

Boabele_de_cafea

Gustul boabelor de cafea Arabica

Boabele de cafea Arabica este cel mai consumat tip de cafea din lume. Cofeina din aceste boabe este foarte scazuta. In orice caz, au o valoare nutritionala ridicata cu o aciditate si vascozitate destul de puternice. Aceasta depaseste cu usurinta alte tipuri de cafea in materie de gust si calitate. In general, cafeaua Arabica de calitate are arome de aluna, caramel si ciocolata.

In afara de aceste arome, bautorii de cafea au zis ca simt si arome de fructe. Metoda de prajire a boabelor joaca un rol important in gustul final al acestora.

Boabele_de_cafea

Procesul de productie

Boabele de cafea Arabica sunt crescute in clima calda. Aceasta planta este extrem de sensibila la frig si de obicei creste in zone unde umiditatea este ridicata. In general, se cresc la o altitudine de cel putin 600m deasupra nivelului marii. Florile ei sunt mici si albe iar cand infloreste parfumul lor este apreciat de toata lumea, acesta seamana cu cel al florilor de portocal.

Boabele trebuie sa fie culese cu foarte mare grija. Din moment ce este un tip de cafea foarte sensibil, gustul poate fi influentat foarte usor de alte plante, cum ar fi fructele sau condimentele crescute in regiunea respectiva. Chiar daca gustul difera, acesta este un avantaj pentru iubitorii de cafea deoarece le ofera varietate.

Boabele_de_cafea

Mai rafinat

Criteriile de baza cautate de iubitorii de cafea sunt calitatea inalta si un gust rafinat. In aceasta privinta boabele de cafea Arabica sunt cele mai preferate.  Boaba acestui tip de cafea este rotunda si contine o cantitate mica de cofeina. Desigur, nivelul de cofeina nu indica calitatea cafelei. Aroma si gustul sunt primele doua primele doua propietati pe care iubitorii de cafea le cauta.

 

Te asteptam la Gloria Jean’s Coffees sa gusti cea mai naturala cafea Arabica.

S-ar putea sa va placa si: Unde Sunt Crescute Boabele de Cafea Espresso