cultura_cafelei

Cultura Cafelei in Jurul Lumii: Turcia

Cultura cafelei are un vibe diferit in fiecare colt al lumii. Turcii sunt iubitori inraiti de cafea si se afla in centrul traditiei cafelei. Cafeaua turceasca are un loc special in inimile tuturor. Cafeaua turceasca este o experienta unica si plina de savoare. Cafenelele unde familiile si prietenii se aduna sa socializeze au devenit un simbol ce reflecta spiritul culturii turcesti.

cultura_cafelei 

Cultura cafelei in Turcia

Cultura cafelei in Turcia este ca un sport olimpic! Aceasta este foarte veche si inradacinata adanc peste tot pe glob. Turcii iau cafeaua foarte in serios, aceasta fiind unul din motorul traditiilor lor, o fierb la perfectie creand astfel o potiune magica plina de aroma. Sa nu mai vorbim despre locatiile unde se serveste cafeaua, acolo rasetele si discutiile frumoase curg ca un vis nesfarsit. Deci, daca te afli in Turcia, pregateste-te pentru o aventura incantatoare, traditie si multa cafea!

 

Cafeaua si ospitalitate Turciei

Uita de lucrurile obijnuite precum “cafea simpla”; este mai degraba o aventura cofeinizata plina de aventuri. Imagineaza-ti asta: Te plimbi pe strazile din Turcia si de-odata aerul este umplut cu aroma de cafea proaspat preparata. Iar cand iei prima gura de cafea, este ca si cum deblochezi un cufar cu amintiri frumoase.

 

Arta cafelei turcesti

Fiecare cana de cafea are o poveste eleganta si o traditie indelungata. Procesul incepe cu boabe de cafea de inalta calitate, atent macinate si preparate in ibricul “cezve”. Procesul incet de infuzare si fierbere, elibereaza o aroma pregnanta. Cafeaua joaca un rol important in adunarile sociale iar atunci cand iti este oferita o cana de cafea, acest lucru marcheaza ospitalitatea turcilor.

cultura_cafelei

Cum sa bei cafea turceasca ca un localnic

In continuare, iti vom povesti cum sa bei cafea ca un localnic. Primul pas este sa alegi o cana fara maner, mica si eleganta. Este important sa iei guri mici si incet ca sa simti aroma intensa de cafea. Este important sa astepti ca zatul sa coboare fara sa amesteci in cafea, deoarece dupa ce o termini de baut, cineva iti va ghici in zatul de cafea. In acest fel poti spune ca ai experimentat aroma si savoarea unica a cafelei turcesti. In Turcia cafeaua se bea intr-un mediu placut, incet si nu pe fuga. Traditional vorbind sa imparti cafeaua cu cei dragi este o practica importanta si ajuta la intarirea legaturilor sociale. 

S-ar putea sa va placa si: Ai Facut Cunostinta Cu Noile Bauturi Reci Plant Based Gloria Jean’s?

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns