cafeaua

Cum Macin Cafeaua?

Unul dintre cei mai importanti pasi este felul este care macinam cafeaua, in functie de metoda de preparare aleasa si gradul de macinare este diferit.

Daca ai o rasnita, iti recomandam sa cumperi cafeaua sub forma de boabe. Cafeaua trebuie sa fie macina intr-un mod omogen, fara diferenta de granulatie. In urma nerespectarii ultumului pas, este posibil sa fie ori amara ori fara niciun gust.
Daca nu ai o rasnita acasa, poti cumpara cafea proaspat macinata din toate locatiile Gloria Jean’s Coffees Romania.

cafeaua_

Cu ce setare de macinare obtinem cea mai buna cafea?

 

Cum macinam cafeaua afecteaza in mod direct aroma si gustul cafelei. Cafeaua este macinata in dimensiuni diferite, fiecare cafea are un grad de macinare diferit. Mai jos iti prezentam diferentele dintre gradele de macinare:

Cafeaua macinata foarte fin, aproape pudra este potrivita pentru cafeaua turceasca. Poate fi folosita doar in ibric. Daca ne dorim un espresso cu o textura mai densa fata de cafeaua la ibric, atunci gradul de macinare trebuie micsorat. Cel din urma, este potrivit pentru metoda moka pot.

O granulatie medie, este preferata pentru metodele “pour over” si “drip”, potrivita pentru echipamente precum: V60, care este un dispozitiv de generatia a 3-a printre echipamentele de cafea; Chemex, nu exista o modalitate prin care cafeaua sa curga pe partile laterale ale hartiei de filtru, ceea ce face ca toata cafeaua sa fie extrasa prin partea inferioara; French Press, granulatia medie este perfecta pentru acest dispozitiv deoarece particulele de cafea nu au loc sa treaca prin sita de separare cu care este prevazut.

_cafeaua

In concluzie, conteaza cu macinam cafeaua?

 

Pentru a obtine cea mai buna cafea, cunoscatorii de cafea acorda o foarte mare atentie fiecarui pas de preparare. Boabele de cafea, tipul de apa si temperature acesteia, cantitatea de cafea folosita si cand au fost macinate boabele de cafea sunt lucruri de care trebuie sa tinem cont pentru a obtine ce ne dorim.

Macinarea cafelei este un pas crucial deoarece gradul de macinare altereaza semnificativ aroma si gustul rezultatului final.

Tu ce metoda de preparare preferi?

S-ar putea sa va placa si: Ce Boabe De Cafea Alegem Pentru Cafeaua La Filtru?