Gloria Jean's cafea (2)

Cum Sa Faci Un Cappuccino Perfect Acasa

Cappuccino este o bautura ce pune la incercare skillurile fiecarui barista. Acesta contine lapte si cafea in cantitati egale si este servit intr-o cana mare. Cappuccino este o bautura consumata frecvent peste tot in lume.

Daca iubesti cafeaua, probabil te intrebi ce este cappuccino si care este originea lui.

Un cappuccino preparat de cineva cu experienta are un gust bogat dar cu o aciditate scazuta; si o aroma dulce subtila datorita laptelui. Mai jos iti prezentam cum sa prepari cappuccino:

  • Prepara un shot de espresso intr-o cana de cappuccino. Recomandarea noastra pentru un espresso cremos este amestecul Special Espresso Blend Gloria Jean’s Coffees
  • Spumeaza laptele cu ajutorul unui steamer pentru a adauga 50% volum
  • Adauga incet laptele spumat peste shotul de espresso
  • Daca doresti, poti sa presari putina pudra de cacao peste espresso inainte sa adaugi laptele

cappuccino

Ce face cappuccino sa fie atat de special?

Raspunsul fiecaruia la intrebarea ”Ce este cappuccino?’’ poate varia: pentru unii este o sursa de energie, pe cand pentru alti o bautura delicioasa pe care doresc sa o savureze. Aceastei cafele foarte populara i se pot adauga si arome precum scortisoara, frisca sau pudra de ciocolata.

Cappuccino a aparut prima oara in Europa si America in 1980, pe atunci fiind similar cu un latte; acesta fiind originar din Italia, avea similaritati in culoare cu robele calugarilor Capucini si de accea si-a capatat numele de cappuccino.

cappuccino

Care este diferenta dintre cappuccino si latte?

Latte si cappuccino sunt doua bauturi foarte similare; cu toate acestea exista cateva diferenta intre un latte si un cappuccino. Cea mai importanta diferenta este cantitatea de cafea pe care o contin. Cappuccino are mai multa spuma si mai putin lapte, cu o aroma de cafea mai intensa.  O alta diferenta intre cappuccino si latte este tehnica cu care este incalzit laptele si ratia dintre lapte si cafea.

Prepara un cappuccino cu tehnici usoare si de baza

  • Fierbe o cana de lapte
  • Lasa putin din lapte in ibric
  • Topeste niste zahar peste laptele ramas si adauga un shot de espresso peste
  • Pentru a obtine spuma, ia laptele pus deoparte si agita-l cu un blender pentru a obtine o spuma, apoi adauga aceasta spuma peste cafea
  • Cappuccino este gata de servit

S-ar putea sa va placa si: 4 Deserturi ce pot fi servite alaturi de cafea