prepararea cafelei

Cum Sa Prepari O Cafea Cu Continut Ridicat De Cofeina

Indiferent ca trebuie sa incepi ziua sau ca vrei sa-ti continui ziua in acelasi ritm, cofeina creste tensiunea arteriala si energia, crescand astfel si rezistenta. Dar ce se intampla atunci cand o cana de cafea nu mai este de ajuns?

In acest articol, o sa va raspundem la cele mai cautate intrebari de cei ce doresc o cafea cu continut ridicat de cofeina. Daca nu poti sa iti iei energia cum obijnuiai dintr-o cafea obijnuita, atunci ar trebui sa cauti cafea cu continut ridicat de cofeina.

Diversi factori joaca un rol important in prepararea cafelei potrivite, ce te va ajuta sa stai treaz pentru un timp indelungat, sa stai fresh pe toata durata zilei si sa fi mai energic. O sa-ti povestim mai jos cum cum sa prepari cea mai buna cafea.

prepararea_cafelei

Folosind boabe de cafea proaspete

Prima conditie in  prepararea cafelei este alegerea boabelor de cafea potrivite. Factori precum condiile climatice ale regiunii unde a fost crescuta cafeaua, structura solului afecteaza in mod direct aroma cafelei. Prin urmare, cand cumperi cafea, trebuie sa o alegi pe cea potrivita nevoilor tale.

Daca folosesti o cafea cafea slaba in cofeina, nu vei putea sa iti atingi telul, indifferent de timpul de infuzare sau alte metode folosite. Trebuie sa alegi intodeauna boabe de cafea proaspete pentru o cafea de calitate.

Prepararea_cafelei

Folosirea echipamentului corect

Spre deosebire de alte echipamente pentru prepararea cafelei, French Press iti permite sa decizi cat de puternic doresti sa fie gustul cafelei tale. Daca iti place un gust mai curat si cu un continut scazut de cofeina, cafeaua se va infuza 4 minute iar daca preferi un gust mai puternic si continut ridicat de cofeina, cafeaua se va infuza 6 min. In concluzie, cu French Press putem obtine o cafea mai bogata in cofeina, deoarece cafeaua este infuzata.

Spre deosebire de V60 unde apa este turnata peste cafea si nu are destul timp sa extraga cofeina in totalitate. Desigur, poti incerca orice echipament consideri ca ti se potriveste mai bine. Recomandarea noastra pentru o cafea cu continut ridicat de cofeina este French Press.

prepararea_cafelei_

Cresterea cantitatii de cafea

Pare sa fie o metoda simpla, bazata pe ratia dintre apa si cafea. Cu cat valorile acestora sunt mai aproape unele de celelalte, cu atat cafeaua devine mai puternica. Stim ca gusturile sunt diferite, de aceea cel mai bine este sa incerci sa gasesti valorile potrivite tie. Oricum, pentru o cafea puternica, diferenta dintre valorile cafelei si ale apei trebuie sa fie cat mai mica.

S-ar putea sa va placa si: 3 mituri incredibile despre cafea