6 curiozitati despre cafea
Sunt oameni ce nu-si pot incepe ziua fara o cana de cafea proaspat macinata. Multi dintre acestia iubesc cafeaua atat de mult incat isi spun “coffee addicts”. Sa bei cafea nu este un obicei rau ci din contra, cercetatorii sustin ca acest obicei este chiar benefic pentru organism intrucat ajuta la combaterea a mai multor tipuri de afectiuni. Pe langa beneficiile acesteia, va invitam sa urmariti mai jos unele dintre cele mai interesante curiozitati despre cafea.
Cafea = Cultura
Cafeaua este epicentrul interactiunii sociale si asa a ramas inca din cele mai vechi timpuri. In trecut, oamenii se adunau sa bea impreuna o cana de cafea si sa faca schimb de informatii. Espresso a luat nastere in Italia unde a devenit si bautura lor preferata, italienii beau espresso pe tot parcursul zilei, in special dupa fiecare masa. In tarile precum Columbia sau Brazilia, intreaga economie este bazata pe comertul cu cafea.
6 curiozitati despre cafea
1. A doua in lume
Cafeaua este consumata in cantitati enorme fiind al doilea ce mai comercializat produs din lume, pe primul loc se afla petrolul. Valoarea comertului cu cafea la nivel mondial este de peste 100 miliarde de dolari.
2. Cafeaua si atletii olimpici
In 1932, Brazilia nu si-a permis sa isi trimita atletii la Jocurile Olimpice, in acest caz guvernul a decis sa ii trimita intr-o corabie plina de cafea, ce a fost vanduta pe drum catre Los Angeles.
3. Cafeaua si divortul?
In vechea cultura araba, inca aplicabil in Arabia Saudita, femeile pot divorta de sotii lor daca nu le aduc cafea proaspata dimineata.
4. Cafeaua este un fruct
Cafeaua creste in tufisuri. Aceasta este samanta unui fruct de padure, fiind incadrata in randul fructiferelor. Se gasesc doua varietati de boabe: verzi si rosii. Boabele rosii au un miros mai placut si sunt mai putin acide, fiind folosite in producerea cafelei mai slabe.
5. Europenii iubesc cafeaua
Dupa spusele Organizatiei Internationale a Cafelei, Europa importa mai multa cafea ca America si multe alte tari. In acelasi timp, Brazilia este tara conducatoare in exportul de cafea.
6. Mecca a interzis cafeaua
In 1511, cafeaua a fost interzisa in Mecca, destul de repede dupa aparitia ei in Ethiopia. Se credea ca aceasta influenta gandirea radicala si lenea.