cafea_

De Ce Cafeaua Ne Face Fericiti?

Cafeaua este o bautura de baza pe care milioane de oameni o beau pentru a incepe ziua cu un boost de energie. Sunt cunoscute mai multe motive pentru care ii face fericiti pe oameni: O sa vorbim atat despre cele psihologice dar si biologice.

Cafeaua iti imbunatateste starea de concentrare si te ajuta sa te focusezi mai bine pe ceea ce ai de facut. O simpla cana de cafea iti relaxeaza mintea intr-o zi aglomerata; te ajuta sa iti faci treaba mai eficient.

Pentru multi oameni rutina de dimineata inseamna „cafea”. A devenit un ritual de dimineata care le asigura un bun inceput de zi.

_cafea

Cafeaua iti creste nivelul de energie

Cand bei cafea, cofeina intra rapid in fluxul sanguin si sporeste comunicarea intre neuroni. Aceasta comunicare mai intensa iti creste pulsul inimiii si al circulatiei. Daca bei cafea la Gloria Jean’s chiar vei simti aceasta diferenta, datorita calitatii boabelor de cafea.

Cu toate acestea, cafeaua iti poate altera nivelul de energie fiindca iti ofera un scurt boost de energie iar acesta poate scadea rapid. De aceea iti recomandam sa bei cafea responsabil.

 

Conexiunea dintre cafea si dopamina

O cana de cafea creste nivelul de dopamina din creier si te face sa te simti fericit. Dopamina este un hormon produs de toata lumea in jurul zonei din creier responsabila de sentimentul de fericire.

Efectul acesta da dependenta deoarece imbunatateste activitatea mentala dar si fizica, ceea ce creeaza o crestere naturala de dopamina. In acest fel Gloria Jean’s Coffees te ajuta in fiecare zi sa te simti putin mai fericit si mai motivat.  

cafea_perfecta

Aroma cafelei reduce nivelul de stres

Aromele cafelei iti stimuleaza simtul mirosului si centrii emotionali ai creierului. Acest lucru face ca nivelul cortizolului si al adrenalinei sa scada, permitandu-ti astfel sa te relaxezi.

Aroma cafelei are un efect relaxant si reduce sentimentul de oboseala si neliniste. Este foarte important cata cafea bei deoarece trebuie sa te limitezi la o cantitate ce iti permite sa profiti la maximum de efectele benefice.

S-ar putea sa va placa si: French Vanilla In Deserturi Si Bauturi