De ce este cafeaua din Nicaragua atat de buna?

Conditiile in care sunt crescute boabele de cafea au un impact major in calitatea lor, din fericire industria de cafea din Nicaragua ia foarte in serios standardele de crestere a cafelei.
Aproximativ 95% din cafeaua crescuta in Nicaragua este crescuta sub bolta copacilor inalti, actionand in acelasi timp ca un erbicid si feritilizator natural. Acest lucru le ofera fermierilor sansa de a cultiva si de a avea o cafea organica 100%.
Nicaragua este cunoscuta si pentru multitudinea de regiuni inalte si muntoase, ce favorizeaza cresterea boabelor de cafea Arabica. Altitudinea inalta joaca un rol important in dezvoltarea cafelei Arabica deoarece gustul dulceag este dat de faptul ca zaharul din fruct are mai mult timp sa fermenteze si sa fie absorbit de boaba de cafea.
Majoritatea plantelor de cafea au nevoie de temperatura si umiditate adecvata pentru a creste, Nicaragua fiind un mediu propice. Zonele muntoase sunt o locatie excelenta pentru cresterea cafelei datorita temperaturilor mai scazute si a ploilor frecvente.

Toate boabele de cafea pe care le gasim in Nicaragua sunt din soiul Arabica. Cafeaua Arabica este premiata ca fiind foarte aromata si de o calitate exceptionala. Aromele regasite in aceasta regiune au note de ciocolata si nuci cu accente de citrice.

Achizitioneaza propria ta cafea Nicaragua prin intermediul magazinului online oficial al Gloria Jean’s Coffees Romania.