Depozitarea cafelei
Un factor esential pentru a obtine o cafea excelenta este prospetimea. Oxigenul este un agent de oxidare pentru cafea, astfel incat, pentru a mentine standardele noastre de prospetime, impachetam toate boabele de cafea in pungi cu o valva speciala, care asigura eliminarea aerului, imediat ce au fost scoase din prajitor. Prin utilizarea acestor pungi, boabele raman la fel de proaspete ca si in ziua cand au fost prajite, pana in 12 luni.
Sfaturi pentru depozitarea cafelei acasa:
- Va recomandam ca depozitarea cafelei proaspete, nefolosite sa se faca in containere ermetice, in locuri uscate si racoroase. Sticla e cea mai buna alegere intrucat nu retine mirosuri sau uleiuri, de la precedenta folosire.
- Pastrati cafeaua departe de urmatoarele:
- Temperaturi extreme (prea rece sau prea fierbinte)
- Lumina
- Umezeala
- Mirosuri puternice (cafeaua atrage si absoarbe mirosurile straine).
- Sa nu inghetati sau refrigerati cafeaua.
- Cumparati boabe de cafea proaspete si folositi-le in intervalul de 2 saptamani pentru un gust de top.
Va recomandam sa achizitionati cafea saptamanal si sa macinati boabele chiar inainte de pregatirea cafelei, intrucat cafeaua macinata isi pierde imediat din aroma, indiferent cum este depozitata. Boabele de cafea isi pastreaza prospetimea mai mult timp decat cafeaua maciata. Oricum se recomanda ca procesul de macinare a cafelei sa se faca cat mai aproape de momentul pregatirii ei. Asigurati-va de prospetimea cafelei de la inceput.