boabele_de_cafea

Ghidul Boabelor De Cafea

Boabele de cafea sunt procesate in diferite moduri. Metodele cele mai comune sunt procesarea cu apa, honey si naturala. Boabele de cafea procesate prin spalare au o aroma curata, pe cand cele uscate natural sunt mai dulci si au note fructate. Procesarea “honey” este un mix intre cele doua prezentate mai sus, cafeaua obtinuta in urma acestui proces are un gust dulce asemanator cu al mierii, de aici si numele acesteia. Boabele de cafea sunt crescute peste tot in lume in diferite regiuni ce produc cafea cu arome unice. Daca boabele de cafea in Kenya au note de nuci si ciocolata, cele din Etiopia sunt fructate si florale. Gloria Jean’s Coffees iti ofera in fiecare zi cea mai buna cafea, aleasa de peste tot din lume, ne asiguram ca avem cafea pentru toate gusturile.

boabelor_de_cafea

Regiunea cafelei

In general, tarile sunt impartite in grupuri. De exemplu in regiunea Africii, cafeaua provine din Etiopia, Kenya si Yemen. In Asia-Pacific aceasta este cultivata in Indonezia si Sumatra. In America latina cafeaua isi are originea in Columbia, Costa Rica, Guatemala si Mexic.

In regiunea Africii, boabele de cafea sunt apreciate pentru aromele lor unice. Planta de cafea se numeste Coffea si provine din Etiopia. Kenya este cunoscuta in mod special pentru boabele de cafea deosebite, crescute la altitudini foarte inalte, prin urmare au o aroma fructata. Cafeaua din Yemen este cunoscuta pentru gustul distinct pamantiu. Cultura cafelei este foarte adanc inradacinata in societatea acestor tari.

 

Aroma cafelei

Gasim irezistibil mirosul de cafea proaspat macinata Gloria Jean’s Coffees, aroma bogata te invaluie. Aroma se schimba in functie de diferite elemente precum tipul de cafea, procesul de prajire si metoda de infuzare. Gasim aroma cafelei delicioasa deoarece simtul mirosului este legat de emotiile si amintirile noastre. De aceea cafeaua este asociata cu sentimente de comfort, caldura si relaxare pentru multi iubitori de cafea.

boabelor_de_cafea_

Cafea de origine sau amestec

Aceasta alegere este in functie de preferinta fiecaruia. Cafeaua de origine este procesata intr-o singura regiune agricola sau tara si are o aroma unica prin care ne dam seama unde a fost produsa. Amestecul, dupa cum ii spune si numele, reprezinta boabe de cafea amestecate din mai multe regiuni. Fiecare cafea are un gust si o aroma unica. Amestecul este facut sa ofere un profil de aroma creat special pentru a indeplini asteptarile clientilor.

 

Metode de procesare

Exista trei metode de procesare: natural, procesarea cu apa si honey. Prin metoda naturala, ciresele de cafea sunt uscate la soare fara sa fie decojite, prin metoda de spalare (procesare cu apa) pulpa este indepartata inainte ca boabele de cafea sa fie spalate si uscate. Metoda honey este undeva intre cele doua mentionate mai sus, pulpa este partial indepartata inainte de spalare si uscare. Fiecare proces are un impact unic asupra aromei cafelei.

S-ar putea sa va placa si: Metode De Prelucrare A Cafelei