prelucrare_a_cafelei

Metode De Prelucrare a Cafelei

Cei ce iubesc caufeaua cauta diferite metode prin care sa dea aroma cafelei dar unul dintre mai importanti factori este felul in care sunt procesate boabele de cafea. Metodele de procesare au un impact foarte mare asupra gustului si aromei. Prin urmare, cele 3 metode de procesare sunt procesarea cu apa (spalata), honey(semi-spalata) si procesarea uscata (naturala). Acest lucru joaca un rol important pentru iubitorii de cafea ce doresc sa exploreze diferite gusturi.

Care sunt cele 3 metode de procesare?

Boabele de cafea in stare neprocesata au culoarea verde. Gustul cafelei depinde de zona de provenienta, solul in care a fost crescuta, planetele de care a fost inconjurata planta dar si de felul in care o procesam. Metodele de procesare determina cum vor fi curatate, uscade si decojite boabele de cafea. Din nou, cele 3 metode de procesare sunt: procesarea cu apa (spalata), honey(semi-spalata) si procesarea uscata (naturala).

Gloria Jean’s Coffees foloseste diferite metode pentru a scoate la iveala arome si gusturi deosebite. Folosim metoda naturala pentru a aduce in prim plan aroma cafelei din Brazilia si metoda de procesare cu apa pentru boabele de cafea din America de Sud.

prelucrare_a_cafelei_

Care sunt pasii de procesare?

Procesarea boabelor de cafea trebuie facuta foarte antent pentru a nu pierde din prospetime. Pasii de procesare sunt impartiti in 3 categorii: cultivare, procesare si uscare.

In stadiul de cultivare, fructele de cafea sunt culese de om sau cu ajutorul unei masini speciale. In timpul acestui pas, fructele de cafea sunt selectate atent pentru a asigura prospetimea si calitatea cafelei.

Cand ajung in procesare fructele sunt separate de coaja, in functie de metoda de procesarea, boabele de cafea sunt decojite prin metodele mentionate mai sus [procesarea cu apa (spalata), honey(semi-spalata) si procesarea uscata (naturala)].

Uscarea boabelor de cafea: acest lucru se face natural la soare sau pe cale artificiala, mecanic. Acest pas are ca rol de dezumidificare a boabelor ce ajuta la pastrarea calitatii.

metode_de_prelucrare_a_cafelei 

Care este cea mai comuna metoda de procesare a cafelei?

Cea mai comuna este cea prin procesarea cu apa. Asta inseamna ca boabele de cafea sunt spalate si sparate de coaja imediat dupa culegere, acest lucru ajuta si la fermentarea lor. Acest proces este si mult mai costisitor fata de celelalte doua.

Boabele de cafea capata o aciditate mai scazuta in timp ce se mentine calitatea acestora.

 

Ce este metoda de procesare naturala?

Este metoda prin care boabele de cafea sunt uscate in coaja fara a fi separate de acestea. Dupa ce au fost culese acestea sunt asezate in locuri special amenajate, la soare inainte sa fie separate de coaja. In timpul acestui proces zaharul din boabele de cafea ramane sub coaja pentru o perioada mai lunga de timp, prin urmare cafeaua va avea un gust mai dulce si aroma fructata.

Deoarece nu necesita apa, este o optiune eco-friendly.