preparare a cafelei

Metode de preparare a cafelei pentru incepatori

Cafeaua este  una dintre cele mai apreciate bauturi. Multe feluri de cafea au aparut in urma curiozitatii de preparare prin diferite metode si tipuri de macinare. Am ales cele mai vechi metode de preparare a cafelei.

preparare_ a cafelei

Cea mai veche metoda de preparare a cafelei

Aceasta metoda de preparare a cafelei este foarte simpla si una dintre cele mai utilizate chiar si in prezent. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi apa peste cafea si sa o lasi la infuzat, in acest fel sunt eliminate aromele si uleiurile din boabele de cafea. Puteti obtine rezultate extraordinare, mai ales daca folositi cafea de specialitate.

Atunci cand folosesti o cafea de calitate e greu sa dai gres cu aceasta metoda. Cu aceasta tehnica poti prepara cea mai delicioasa cafea daca esti atent la cantitatea de cafea si apa. Incearca cafeaua de origine Gloria Jean’s Coffees si convinge-te.

preparare a_ cafelei

Metoda de preparare French Press

French Press este una dintre cele mai comune metode de preparare a cafelei si una dintre primele alegeri ale iubitorilor de cafea. Datorita usurintei cu care poate fi utlizat un French Press este simplu sa prepari cafeaua in orice mediu te-ai afla, fie ca vorbim de birou, acasa sau chiar in aer liber.

Contrar primului mod de a face cafea, prin acest procedeu cafeaua si apa sunt amestecate pentru un anumit tip (5 minute) iar apoi se separa zatul de lichid prin sita prevazuta.

preparare a cafelei _

Cafea la filtru

Cafeaua la filtru este o alta metoda de preparare a cafelei foarte raspandita. Apa fierbinte picura usor din recipient prin filtrul in care se afla cafeaua, combinand astfel, lent, aroma si uleiurile eliberate de cafea. Intrucat procesul de preparare este mai lent si cafeaua va avea alt gust fata de cafeaua preparata cu French Press de exemplu.

Preparare a cafelei

Metoda Cold Brew

Cold Brew se refera la cafeaua obtinuta prin infuzare cu apa rece, timp de 12 ore. Schimbam temperatura ridicata cu un timp foarte indelungat de infuzie. Avantajul acestei tehnici este ca se extrag foarte bine aromele cafelei, lasand astfel in urma uleiurile amare si acizii. Totusi trebuie sa stim ca in acelasi timp, cofeina extrasa are un nivel mai mic fata de infuzarea la cald, acest lucru se echilibreaza prin cantitatea mare de cafea infuzata.

S-ar putea sa va placa si: Prepara cel mai bun pumpkin latte acasa

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.