Cafeaua e originara din Etiopia, unde a fost descoperita in secolul al 9 lea crescand salbatic. Cafeaua din Etiopia este considerata a fi cea mai pura cafea din lume, cultivata la altitudini intre 1000-2000 m. O mare parte din recolta ramane neculeasa din cauza drumurior inaccesibile. Cafeaua etiopiana este procesata prin metoda de uscare, datorita restrictiilor severe de apa.
Kenya produce unele din cele mai fine sortimente de cafea Arabica,cultivata la altitudini inalte, din aceste boabe se face o ceasca cu cafea avand o aciditate accentuata, energizanta cu note subtile de fructe. Cafeaua din Kenya ocupa in mod constant unul dintre locurile de varf ale cafelelor premiate.
In Yemen, cafeaua Mocha este intotdeauna descrisa ca avand o textura si un gust distincte, precum subtilitatatea unui vin de marca. Este intotdeauna bogata si poate fi descrisa ca fiind precum o ciocolata.In acest caz, termenul “Mocha” nu are nimic in comun cu varietatea de boabe de cafea si aroma, ci mai degraba cu portul unde a fost imbarcata, istoric vorbind.
In drumul spre Indonezia, inconjurand Capul Bunei Sperante, navigatorii olandezi, in mod obisnuit, vizitau portul Mocha de unde puteau lua incarcatura de cafea. Cafeaua a ajuns la Java ca urmare a acestor calatorii. Originea acestui amestec de cafea din industria cafelei Moka/Mocca/Mocha-Java isi are sorgintea in aceste timpuri.
Cea mai buna cafea din Yemen este echilibrata si cremoasa, oferind o cafea atat de deosebita, incat inspira loialitatatea, fata de marca, a tuturor celor care o consuma.