Termeni folositi de degustatorii de cafea
Imediata atractie a simtului olfactiv; mirosul determina adesea un nivel preconizat al gustului, desi cafeaua nu a atins limba.
Imediata atractie a simtului olfactiv; mirosul determina adesea un nivel preconizat al gustului, desi cafeaua nu a atins limba.
Este modalitatea prin care limba interpreteaza caracteristicile aromate ale cafelei.
Descrie acea energie din ceasca dvs de cafea: poate fi perceputa drept o senzatie placuta, picanta, stralucitoare sau intepatoare pe lateralele limbii. O aciditate mai mica sau scazuta, creeaza o senzatie mai usoara sau delicata.
Aceasta este senzatia de densitate a cafelei din gura, ca diferenta dintre lapte integral si degresat. O cafea cu o bogata consistenta va fi simtita de parca ar avea mai mult volum si textura, in vreme ce o cafea cu o consistenta scazuta va fi simtita ca apa sau slaba.
Gustul ramas care se pastreaza in cerul gurii dupa ce cafeaua a fost inghitita. Folosindu-va din nou simtul olfactiv, senzatia ramasa formeaza finalul. Finalul se poate pastra sau poate disparea foarte repede.