Termeni folositi de degustatorii de cafea

Imediata atractie a simtului olfactiv; mirosul determina adesea un nivel preconizat al gustului, desi cafeaua nu a atins limba.

MIROS

Imediata atractie a simtului olfactiv; mirosul determina adesea un nivel preconizat al gustului, desi cafeaua nu a atins limba.

  • floral

  • afumat

  • fructat

  • de alune/nuci

  • ierbos

GUST

Este modalitatea prin care limba interpreteaza caracteristicile aromate ale cafelei.

  • comun

  • savuros

  • uscat

  • dulce

  • de vin

ACIDITATE

Descrie acea energie din ceasca dvs de cafea: poate fi perceputa drept o senzatie placuta, picanta, stralucitoare sau intepatoare pe lateralele limbii. O aciditate mai mica sau scazuta, creeaza o senzatie mai usoara sau delicata.

  • scazuta

  • mediu-scazuta

  • medie

  • mediu-completa

  • completa

CONSISTENTA

Aceasta este senzatia de densitate a cafelei din gura, ca diferenta dintre lapte integral si degresat. O cafea cu o bogata consistenta va fi simtita de parca ar avea mai mult volum si textura, in vreme ce o cafea cu o consistenta scazuta va fi simtita ca apa sau slaba.

  • usoara

  • mediu-usoara

  • medie

  • mediu-complet

  • complet

SENZATIA FINALA

Gustul ramas care se pastreaza in cerul gurii dupa ce cafeaua a fost inghitita. Folosindu-va din nou simtul olfactiv, senzatia ramasa formeaza finalul. Finalul se poate pastra sau poate disparea foarte repede.

  • curat

  • temporar

  • delicat

  • siropos

  • de durata

Site de prezentare creat de - 2cu2.ro