Boabe de cafea espresso

Unde Sunt Crescute Boabele de Cafea Espresso

Cafeaua espresso este considerata cea mai delicioasa si cu taria cea mai mare din lume, dintre toate tipurile de cafea. Mentinerea acestei reputatii necesita boabe de cafea cu calitati speciale. In timp ce cafeaua poate fi distribuita din aproape orice tara aflata in regiunile subtropicale si tropicale, unele dintre tari produc boabe de cafea cu diferite caacteristici in functie de climat, compozitia solului, localizare geografica si cunostintele localnicilor.

Nu exista doar un singur tip de boabe espresso ce sunt folosite in obtinerea bauturii espresso. In schimb, boabele de espresso sunt pur si simplu prajite intr-un mod diferit, fiind folosite la prepararea cafelei in espressor. In general espresso este reprezentat de un amestec de 5% boabe de cafea arabica si 40% boabe de cafea robusta dar la Gloria Jean’s Coffees folosim doar boabe de cafea arabica 100% de cea mai inalta calitate.

 

Boabe_de_cafea

Espresso in Brazilia

Brazilia este cel mai mare producator si exportator de cafea din lume, cu o productie de aproape 37% din totalul de aprovizionare de cafea din lume. Deloc surprinzator, sunt pe locul 2 ca cei mai mari consumatori de cafea din lume dupa USA.

Boabele de cafea produse in Brazilia, de obicei au un gust delicat, cu o atingere usoara de nuci sau ciocolata si cu o vascozitate medie cu aciditate redusa. Aroma delicata a acestor boabe de cafea sunt perfecte pentru amestecul de espresso.

 

Boabe_de_cafea

Espresso in Columbia

Columbia este al 3-lea cel mai mare producator de cafea din lume. In medie, Columbia produce aproximativ intre 8%-10% din totalul de cafea arabica produsa la nivel mondial. Boabele de cafea columbiene sunt foarte faimoase pentru gustul si aroma lor.

Boabele de cafea produse in Columbia de obicei, au un gust echilibrat cu note florale si de fructe tropicale. Au aciditate si vascozitate medie. Exista mai multe specialitati de cafea, fiecare cu profilul ei unic de arome, datorita industriei de cafea bine dezvoltata in Columbia.  Cafeaua columbiana poate fi folosita in aproape orice mod de preparare al cafelei, fiind potrivite pentru amestecul de espresso.

 

 

Boabe_de_cafea

 

Espresso in Indonezia

In secolul 18, Indonezia  fost unul dintre cei mai mari exportatori de cafea arabica, din pacate aproape toti arborii de cafea au fost distruse de o boala numita “rugina plantei de cafea”. Indonesia a revenit la sfarsitul secolului 20, cand au inceput sa produca  aproximativ 6% din totalul de boabe de cafea din lume. Doar aproximativ 20% dintre acestea sunt boabe de cafea arabica, acestia si-au indreptat atentia catre cresterea unui tip de boabe de cafea robusta mai puternic.

Deoarece Indonezia este una dintre tarile cu o biodiversitate foarte mare, avand 17.000 de insule, boabele de cafea au gust diferit in functie de zona unde au fost crescute ca urmare a multor conditii diferite de crestere. Boabele de cafea arabica sunt originare din Java si sunt renumite pentru gustul lor dulce si aromat.

 

Boabe_de_cafea

 

Espresso in Etiopia

Etiopia este recunoscuta ca fiind tara de origine a boabelor de cafea Arabica, cafeaua are radacini adanci in cultura Etiopiei. Datorita acestui lucru Etiopia este unul dintre cei mai mai producatori de cafea. Ei produc doar boabe de cafea de tipul arabica.

Cafeaua Etiopiei este faimoasa pentru aciditatea si aromele florale ale acesteia. Unele sunt chiar considerate ca fiind asematoare cu ceaiul. Boabele de cafea din Etiopia au un profil cu note de vin, fructe, floral, citrice, vascozitatea acestora fiind medie.

S-ar putea sa va placa si: Care Sunt Caracteristicile Unei Cafenele Bune din Bucuresti?